Ценете ги своите баба и дедо. Тие нема да бидат со вас вечно!

Колку луѓето повеќе стареат и созреваат, толку се поегоцентрични, посериозни и толку повеќе се грижат за сопствениот живот, кариерите, финансиите, односите… Некако, семејството полека, но сигурно станува помалку важно.

Има неколку души кои чувствуваат голема болка од овој факт, а тоа се нашите баби и дедовци. Со текот на времето, возрасните гледаат како младите растат и созреваат додека се преселуваат во други градови, заборавајќи го своето прво гнездо…

Бабата и дедото се смируваат затоа што не сакаат да им пречат на внуците .. сепак животот ги носи и тие си градат свој свет, сепак бабите и дедовците тајно се надеваат дека ќе слушнат повик на стариот телефон, тропање на вратата или барем да слушнат некои добри вести за нивните деца или внуци.

 
Ова често предизвикува возрасните да се чувствуваат осамено и заборавено …

Само еден телефонски повик или посета е доволен за да им кажеме дека сè уште значат нешто и дека не сме заборавиле на нивната грижа и љубов. Тие дадоа дел од нивните животи за да бидеме она што сме сега…

Ако некогаш сте биле лути, простете им, не бидете тврдоглави, затоа што сите сме на овој свет многу кратко време и нашите родители нема да бидат тука засекогаш … ќе дојде време кога ќе има само една сива празнина, што многу ќе ве потсети за луѓето кои отсекогаш ве чекаат со широка прегратка, топла храна и срца полни со љубов. Не ги заборавајте!

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *