“Сé доаѓа во нашиот живот со причина“

Среќата доаѓа одвнатре

Ние поминуваме премногу време во потрагата по среќа, што честопати се обидуваме да ја материјализираме, или да бараме работи, а среќата не е ништо повеќе од избор.

Ценете се

Цени го доброто, лошото и грдото. Целиот живот е прекрасен подарок. Задоволство, болка, солзи и смеа се само дел од животот и вие цените го тоа.

Светот е наше огледало

Она што го сакаме во другите е одраз на она што го сакаме во себе. Она што нè мачи за другите луѓе е често тоа што не вознемирува за самите себе.

Секој и сè доаѓа во нашите животи со причина

На нас останува да бидеме отворени за лекциите што треба да ги добиеме. Колку сте позагрижени, толку е поголема лекцијата и се помните и забележувате.

Не сфаќајте сè лично

Она што го прават или велат другите, ја рефлектира нивната тековна животна состојба и веројатно нема никаква врска со вас или со она што го правите.

Одењето по природа може да направи чуда

Дишењето на свеж воздух во природата ќе ви го расчисти умот, ќе го стимулира реалното размислување, но и ќе го подобри вашето расположение.

Повредените луѓе повредуваат други луѓе

Сакајте ги без разлика на се. Но, совршено е прифатливо да ги сакате од одредено растојание, се разбира, ако ви е полесно.

Уживајте во вашето патување до вашата дестинација

Не е сè за целта. Треба да уживате во сите чекори до целта, дури и најмалите, затоа што тие се тие што даваат шарм на самата цел.

Простувањето е добро за вас

Простувањето на другите не значи да им олесни нив,, туку вас. Простете им на другите, бидете смирени и уживајте во својата слобода. Простувајте брзо и често.

Изберете го вашето друштво

Опкружете се со луѓе кои ве сакаат и ве поддржуваат. Поддржете и сакајте ги исто така. Животот е премногу краток за да се потроши на нешто помалку.

Давањето е тајната на примањето

Споделете ја вашата мудрост и вашите таленти, не бидете скржави. Споделете слободно и уживајте во тоа што ќе ви се врати .

Грижете се за вашето тело

Вашето тело е совршена машина. Однесувајте се кон него со убов и дајте му го најдоброто здравје. Не бидете опседнати со изгледот. Изгледот е субјективен и со текот на времето навистина ја губи важноста. Чувствувајте се добро и удобно во вашата кожа.

Покажете љубов

Никогаш не можете да покажете премногу љубов. Вашето време, вашето присуство и вашата грижа е најубавиот подарок што може да го дадете.

Научете да живеете во моментот

Сегашноста е сега и само таа ветува. Учете од минатото и одржувајте убави спомени, но не живејте во минатото. Бидете возбудени за иднината, но немојте да бидете премногу опседнати. Вие секогаш живеете во моментот.

Животот е полн со подеми и падови

Исто така, ни требаат падови и височини за да го достигнеме нашиот целосен потенцијал. Застанете, не се откажувајте од вашите соништа и уживајте.

Бидете благодарни

Уживајте во сите мали и големи работи што ги имате. Бидете благодарни за нив и не ги земајте здраво за готово.

izvor-pozitivanstav

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *