Секому се враќа тоа што го праќа!

Секој го гледа светот таков каков што е во срцето. Ако си добар, мислиш дека и другите се добри. Ако лажеш, мислиш дека и другите лажат.

Но, кога правиш добро, не очекувај и другите да ти вратат со добро. Не очекувај да имаат искрено срце како твоето. Не очекувај ништо. Прави добро затоа што ти си таков, а не затоа што очекуваш да ти вратат за возврат со иста мера. Но, и затоа што другите се зли, не значи да престанеш да бидеш добар. Само не очекувај тоа што ти го даваш да ти го дадат и тебе.

Ти давај го најдоброто од тебе, и Бог ќе ти врати со иста мера.

Секому се враќа тоа што го праќа. Животот е бумеранг. Затоа, прави добро, не очекувај и нема да се разочараш.

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *