Она што вашите непријатели ви го мислат за зло, Бог ќе го сврти на добро.

Господ ги употребува злобните планови на твоите непријатели за да те помести од таму каде што си до онаму каде што Тој сака да бидеш. Не паѓај во искушение да се сомневаш во Господ кога непријателите доживуваат победа над тебе. Нивната победа е привремена и твојот пораз е привремен. Злобните планови за Јосиф го доведоа Јосиф побрзо и поблиску до неговата судбина и цел. Љубомората на браќата на Јосиф и алчноста на трговците му дадоа бесплатен превоз на Јосиф за Египет. Лажните обвинувања за сексуална злоупотреба од неговата господарка го одведоа Јосиф во затвор, каде беше потребно да се сретне со виноцрпачот. Таа средба беше последното делче од мозаикот на неговиот живот.

Не плашете се! Она што вашите непријатели ви го мислат за зло, Бог ќе го преокрене на добро. Само верувајте!

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *