Животот е давање и земање. Не можете да очекувате да давате лошо а да примате добро.

Не кршете ги крилјата на птицата а потоа да и речете да лета.

Не кршете срце и потоа да му кажете да сака.

Не кршете душа за потоа да и кажете да биде среќна.

Не гледајте го најлошото во некој и потоа очекувате да го види најдоброто во вас.

Не судете ги луѓето а потоа да очекувате да застанат на ваша страна.

Не играјте си со оган и потоа очекувате да не се изгорите.

Животот е давање и земање.

Не можете да очекувате да давате лошо а да примате добро.

Не можете да очекувате да давате омраза а да добивате љубов.

Па, доколку сакате да видите позитивни промени во вашиот живот, вие мора да сакате да бидете таа промена.

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *