Медицинска сестра го посвоила синот на својата почината пациентка и го воспитува како свое дете

Прекрасна медицинска сестра го посвоила синот на својота почината пациентка кога имал 8 години и го воспитува како свое дете.

За многу медицински сестри се вели дека се ангели во човечки облик, а тоа се покажа како точно во случајот на медицинската сестра од онкологија Триша Симан, која во голема мера влијаеше на животите на своите пациенти.

Кога пациентката на умирање Триш Сомерс првпат стапила во контакт со медицинската сестра Симан пред осум години во болницата во Харисбург, таа го почувствувала сочувството и благодатта што ги имала медицинската сестра. „Пред таа да каже нешто, чувствував утеха. Беше речиси како некој да ми стави топло ќебе“, рече Триш.

Зборувајќи за нивната врска, Триш рече: „Никогаш не сум почувствувал нешто слично или каква било друга врска со некој друг досега“. Затоа ја нарекува ангел.

You Tube

На пациентот му бил дијагностициран рак во терминален стадиум
Трагично, Сомерс дознала дека нејзиниот рак е терминален и била загрижена бидејќи била самохрана мајка на 8-годишниот син Весли.

Сеќавајќи се на времето кога Триша ја објави веста за нејзината дијагноза рак, таа ја праша: „Можеш ли да ми го земеш синот? “

Нивната ситуација ги натера да станат поблиски, а нејзиниот сопруг и семејството се согласија да го одгледуваат Весли како свој син. Наскоро Триш почина и оттогаш поминаа осум години.

Посвоеното момче сега има 16 години
Сега Весли има 16 години. Пред нејзината смрт, неговата мајка му купила подароци за да ги отвори подоцна, а неодамна тоа беше привезок за клучеви, за кога ќе го добие својот прв автомобил.

Тимската работа на медицинската сестра и пациентите се исплатеше и Весли го воспитува семејството како вистински студент и сакан син.

„Мислам дека тоа беше единственото нешто што можеше да помисли да го направи. И благодарен сум секој ден што ја донесе таа одлука“, изјави Весли. „Тој е исклучителен. Но, најважно е што тој едноставно има толку прекрасно срце“, рече Симан.

Да научиме од несебичниот чин на љубезност на медицинската сестра Симан кон нејзината пациентка, г-ѓа Сомерс, и нејзиниот син, и да ги разбудиме рацете и нозете на Исус во овој свет.

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *