3 причини зошто Бог отстранува некои луѓе во вашиот живот!

Понекогаш се вознемируваме кога нашите пријатели и семејство исчезнуваат кога се чини дека им треба најмногу. Но, не! Ова е сè дел од планот на Бога.

 
Понекогаш стануваме премногу зависни од нашите најблиски што забораваме дека Бог е единствениот што може „да нè направи или да нè скрши“.

Тој е изворот на нашите благослови. Вашата сакана можеби е извор, но без изворот не би можело да има ресурс!

Секогаш можете да кажете кога Бог се подготвува да стори нешто моќно во вашиот живот, затоа што Тој ќе започне да ги отстранува луѓето од вашиот живот. Луѓето од кои најмногу зависиш.

Зошто прашуваш? Еве 3 причини што Бог може да отстрани некој од вашиот живот…

1. За да се прослави Тој

Бидејќи Тој сака да се осигура дека кога Тој ќе не спаси од бурата, нема да има никој друг кој ќе прими слава освен Тој!

2. Понекогаш одбивањето е заштитување.

Бидејќи не секој кога е крај тебе кога си долу, сака да те види како се искачуваш нагоре!

Бог ги сместува луѓето во нашите животи од најразлични причини. Некои никогаш нема да ги знаеме, некои ќе бидат очигледни.

Но понекогаш Бог сака да не заштити од одредени личности иако ние не сме свесни за тоа. Иако ние веруваме дека тие се добри и фини кон нас, сепак Бог најдобро ги знае срцата на луѓето.

3.За да бидете фокусирани


Затоа што понекогаш нашите најблиски стануваат подалечни од нашите непријатели.

Ова е Божјиот начин да не одржи фокусирани.

Денес, ве прашувам ова: Каде се наоѓа Бог во вашиот живот? Дали е тој # 1, # 2, # 3, или подобро прашање би било … Дали тој воопшто е приоритет во вашиот живот?

Понекогаш ја ставаме нашата врска со Бога на последно место, дури и не сфаќајќи го тоа. Ние не го даваме сето наше како што правиме сè друго.

Обидете се да не бидете толку фокусирани на земните односи што ќе заборавите на вашата врска со Бог.

Префрлете ја енергијата што во моментот ја ставате на други нешта и повторно фокусирајте ја таму каде што е потребно, врз Него!

One comment

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *