СРЕЌНИ РОДИТЕЛИ, СРЕЌНИ ДЕЦА!

Признајте, сакате да ги видите вашите деца среќни; Вашиот дом е исполнет со фотографии од вашите насмеани деца; на полиците, на компјутерските екрани…

Тоа е општа вистина дека секој родител сака да ги види неговите или нејзините деца среќни. Но, кога станува збор за подигање на среќни деца, наскоро ќе се најдете низ планините со сложени и конфликтни совети. Ова е она што ги прави СРЕЌНИ ДЕЦА, СРЕЌНИ РОДИТЕЛИ како единствена и навремена книга за родителство. Потребно е воспитување на деца назад кон основите со чисто нагорно и разумно водство .

Image result for happy parents happy kids

Почнете од Себе

Суштината на СРЕЌНИТЕ РОДИТЕЛИ, СРЕЌНи ДЕЦА е оваа едноставна порака: најважната работа на родителите е да им покаже на своите деца како да живеат исполнет и среќен живот.

Овој совет бара од родителите длабоко да размислуваат за сопственото однесување и да станат модели за однесувањето кое сакаат да го видат кај своите деца.

Децата растат гледајќи ги нивните родители. Не се зборовите на родителите што децата ги слушаат. Без разлика на тоа колку прекрасни работи можат да  кажат родителите ако нивните зборови не се придружени со акција, децата никогаш нема да слушаат. Животот на децата ќе зависи од тоа како живеат родителите. Љубовта и начинот на живот на родителите, како магмата под кора од Земјата, ќе го формираат внатрешниот јадро на детските срца и ќе станат извор на енергија за поддршка на остатокот од својот живот.

Image result for happy family

Како што сугерира насловот, кога среќата успева во животот на родителите, природно успева и во животот на нивните деца.

 

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *