Бог не прави грешки!Оваа порака ќе ве охрабри!

Кога Бог затвора врата, тоа најчесто е сигнал дека Тој ќе ја отвори ризницата на Небото.  Лесно е да паднеме во очај, депресија и разочарување кога работите нема да тргнат како што очекуваме.

Но Бог не прави грешки. Кога Бог дозволува некоја врата да биде затворена тоа е бидејќи Тој има нешто подобро, поголемо и поубаво за вас.

Не останувајте заглавени позади затворената врата. Не задржувајте ја удирајќи ја главата и немојте да гледате премногу долго во неа.

Не барајте од Бога да ја отвори повторно. Тој ја затворил со причина.

Вашата надеж не е позади затворената врата.

Избришете ги солзите, станете и погледнете нагоре!   

Божествената помош е на пат. Бог ќе ги отвори прозорците на небото над вашиот живот. Без оглед на очајноста на вашата ситуација, верувајте дека “Мојата помош доаѓа од Господ, Создателот на небото и земјата”. Псалм 121: 2.

Верувај, радувај се и ќе добиеш!

3 коментари

  1. Те молам Боже зацврсти ми ја вербата, зошто ако го прифатам и применам овој толку едноставно напишан, а толку суштествен кус реферат, јас ќе продолжам да живеам. Сега за жал само постојам.

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *