Близначки со Редок Малиген Рак Чудесно се Исцелени По Неуморната Молитва на Родителите

На 4 јули, близначките , Изабела и Медлин, ги изненадија своите родители кога дојдоа на  свет. Тие се родиле здрави, но за време на рутински преглед следниот септември, педијатарот забележал дека стомакот на Медлин е потечен. По серија тестови, лекарите откриле дека има тумор во нејзиниот абдомен. Подоцна, докторите откриле дека Изабела го има истиот тумор како и нејзината близначка сестра.

Двомесечните близначки биле дијагностицирани со екстремно ретка форма на малигнен рак. Оваа форма на рак се среќава само кај бебиња и мали деца. Нивните родители речиси ја изгубиле надежта кога докторот им кажал дека има мали шанси за преживување и нивната состојба би можела да доведе до смрт. По дијагнозата, близнаците одделно биле подложени на терапија.
Родителите никогаш не престанаа да се молат и да веруваат во Господ и да ја ставаат својата вера во Него. Тие веруваа дека Тој ќе ги излекува своите бебиња. Две недели пред Божиќ тие добија резултати од МНР и дознале дека девојчињата близнаци биле исцелени. Господ избра да ги излекува и сега девојките се без рак!
 Болен ли е некој меѓу вас, нека ги повика свештениците црковни, та да се помолат и да извршат помазание над него со елеј во името Господово.
 И молитвата со вера ќе го исцели болниот, и Господ ќе го крене; и гревови, ако направил, ќе му се простат.  – Јаков 5,14, Библија
Ако сте болни или ако знаете некој што е, молете се на Исус за лекување и Тој ќе обезбеди. Тој сака да ги излечи сите болести и болести во светот, бидејќи нашиот Бог е единствениот вистински Исцелител!

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *