Лушпите од лук ги отпушуваат артериите и ги чистат отровите!

Лушпите од лукот го содржат моќниот антиоксидант кверцетин кој го регулира крвотокот и ја спречува појавата на срцеви заболувања.

Најмоќното дејство на таа состојка е способноста да го пречистува организмот од сите отрови кои го трујат.

При воспаленија или инфекција, организмот е полн со токсини кои остануваат во организмот долго по излекувањето. Тоа го прави организмот слаб и подложен на нови воспаленија и инфекции.

Лукот ја прочистува крвта и ги зајакнува ѕидовите на крвните садови.

Детоксикација на организмот

Една супена лажица мелени лушпи од лук се залева со чаша врела вода, отстојува 15-20 мин, се процедува и се пие ладна.

Се пие три пати на ден  еден месец, се прави пауза 10 дена и пак се повторува.

Многу експерти се сложуваат дека лушпите содржат квалитетни состојки исто како и лукот..

Богати се со посебни флавоноли, содржат многу влакна, одлични се за здравјето на срцето и за намалување на хоелсторолот.

Внимавајте да земате органски лук, во спротивно ќе ги консумирате пестицидите кои с е наоѓаат на лукот.

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *