Добредојдовте во светот денес …..

Добредојдовте во светот денес …..

Каде сексот е слободен а љубовта е скапа.

Каде губењето на телефонот е поболно отколку губењето на невиноста.

Онаму каде што модернизација значи голотија, вулгарност, а ако не пиете / пушите, немате мода / стил.

Каде момчињата остануваат момчиња и никогаш не сакаат да станат мажи, а девојките стануваат мажи да владеат над нив.

Каде ако не го измамиш партнерот тоа е затоа што не си доволно умен.

Каде бањите стануваат фотографиски студија.

Каде што испораката на пица е побрза од одговорот за вонредни состојби.

Каде луѓето се плашат од крадците и од терористите повеќе од Бога.

Онаму каде што вербата во Бога е тешка.

Онаму каде што лагите стануваат реалност.

Каде што дамите стравуваат од бременост повеќе од h.i.v., а бебињата се убиваат, па дамите можат да избегаат.

Каде што луѓето стануваат токсични кога ја зборуваат вистината или ако не се одвраќате од она што е всушност токсично.

Кога перспективите и облеката одлучуваат за вредноста на едно лице.

Каде парите се поважни од семејството и од Бог.

Таму каде што децата се подготвени да ги напуштат своите семејства заради љубовта кон моментот, бунтот и инает.

Кога брачниот сојуз веќе не е свет или сериозно сфатен.

Каде е полесно да се игра куќа отколку да се изгради дом.

Каде скокањето од партнер до партнер за секс или внимание е полесно отколку да го чекате вистинскиот партнер за живот.

Каде љубовта е игра.

Кој и да игра со умот секогаш добива среќа и кој постојано си игра со срцето.

Модерноста, љубовта и течното образование …

Новата генерација на човештвото.

II Тимотеј 3: 1-4
Но, знајте го тоа, дека во последните денови ќе се појават опасни времиња: зашто луѓето ќе бидат љубители на самите себе, љубители на пари,  горди, богохулни, непослушни на родителите, неблагодарни, нечовечни, нељубезни, непростливи, клеветници, без самоконтрола , брутални, предавници, тврдоглави, горделиви, љубители на задоволство, а не љубители на Бог…

Матеј 24: 12-13
Поради зголемувањето на злото, љубовта кон многумина ќе стане студена, но оној што стои до крај ќе биде спасен.

Има уште надеж во Исус, не е предоцна!

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *