Молитва која ќе ви го направи животот подобар и поубав!

Го молев Бог да ги казни моите непријатели – и Бог ми рече: “Не.Тие се предодредени да ти станат најдобри пријатели.“

Го молев Бог да ми даде трпение – и Бог ми рече: Не.Трпението е резултат на испитувањата. Не е дадено, тоа се учи. ”

Го молев Бог да ми ја земе гордоста – и Бог ми рече:
“Не. Гордоста не се отстранува. Од неа се откажува”.

Го замолив Бога да ми даде среќа – и Бог ми рече:
“Не. Јас давам благослови, а дали ќе бидете среќни, тоа зависи од вас. ”

Го замолив Бог да ме ослободи од болката – и Бог ми рече:
“Не. Но, јас ќе бидам со вас во вашите страдања и ќе ве поддржувам. Тоа ќе ве направи посилни “.

Го замолив Бог да ми помогне да ги сакам другите, како што Тој ме сака – и Бог рече:
“Со радост! О, конечно сфати што треба да прашаш. “

One comment

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *