Луѓето околу вас треба да ви го намалуваат стресот, а не да ви го создаваат!

Сте сретнале луѓе кои ви создават стрес со нивните реакции, постапки и однесување?

Ако го прават често, тоагаш не е грешка, туку тоа е нивното однесување.

За среќа, тоа не е нешто на кое не можете да влијаете. Вие одлучувате кого ќе пуштите во вашиот живот, а кого не.

Луѓето се однесуваат со вас онака како што ќе им дозволите.

Ако оние луѓе за кои си ја давате својата душа, не ви возвраќаат со иста мера, туку напротив, ве повредуваат и ве искористуваат, ја искористуваат вашата добрина, ви создаваат стресни и комплицирани ситуации, тогаш време е да одлучите да се почитувате себе си повеќе од претходно, да се заштитите и да не дозволите да ве повредуваат повеќе.

Отстранете ги лажните луѓе од вистински причини, а не вистинските луѓе од лажни причини.

Лажните луѓе со текот на времето ќе ги препознаете, тие се како паричка, имаат две лица, но се безвредни….

Еден лажен пријател може да ви направи штета повеќе од пет непријатели заедно.

Оценете ги луѓето по нивните дела и никогаш нема да бидете излажани од нивните зборови.

Кога луѓето се однесуваат како да не им е гајле за вас, верувајте им!

 

One comment

  1. Боже, покажи ми истинските лица на реалните ми прадеди – Елена,Кирил,Мария,Георги,Павел ,Грозданка,Стойчо, а не на Нена Тодоровска и сводникът и Томе, който се представя за мой братовчед.Различавам ги , защото знам , че са джуркани ромчета.В Хепи гологлавият сводник на травеститът от с.Пирин ми взе акъла.
    Боже, спри ги.Не знам кой министър е раста, само знам, че не е Румен Ефремов и вие също го знаете.

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *