Шерон Стоун: Најсилна жена е онаа која има подеми и падови во животот!

Шерон Стоун е една од најразличните холивудски ѕвезди. Секси, интелигентна и мистериозна, таа е жена која се чини дека се повеќе и повеќе станува шармантна и привлечна со текот на годините. Па, нејзините скоро 60 ти се вистинска инспирација за нас, жени.
Проверете некои прекрасни слики на Шерон Стоун, заедно со некои убави мисли.
..
0020

Научив да ги оставам негативните работи во мојот живот.
Но, научив да се сетам на моментите на среќа, бидејќи само тие се  вредни.

Само богатството и сексуалноста не можат да ти донесат радост.

Луѓето честопати ја мешаат љубовта со желбата за љубов.
Љубовта мора да донесе среќа во вашиот живот. Запрашајте се дали е така.

0021

Луѓето се плашат од промени. Се плашат дека ќе изгубат нешто.
Тие не разбираат дека ќе добијат нешто во исто време.

Ако си паметна, ти си убава. Нема грда жени.
Некои се убави како роза, други како кактус.

Кога жената влегува во собата, присутните не реагираат на нејзината убавина,
туку на моќта и енергијата што доаѓа од неа.

Идејата дека мора да бидете млади за да бидете убави, едноставно не е во ред.
Не сакам мојата убавина да “не старее”.
Сакам да бидам жена која изгледа најдобро за нејзините години.

Се чувствувам помудра и помирна од кога и да е. Не знам дали ова има нешто поврзано со мојата духовност или возраста, но вистина е дека со годините подобро ќе одберете кој да го слушате, колку време да посветите, со кого да го поминете времето.

Најсветлата, најинтересната и најсилната жена е онаа во чии животи има подеми и падови.

Не се обидувам да изгледам како девојка, бидејќи јас не сум. Сега сум жена и ми се допаѓа.

 

025
фото: pagesix.com

Жената има многу различни лица што ги покажува додека таа оди на свој начин на живот.
Учиме, се менуваме. Со текот на времето, почнуваме да го разгледуваме светот на поинаков начин, и тој, исто така, не гледа поинаку.

Љубовта е како качување во мракот на една планина покриена со мраз.
Погрешен чекор и ти си мртов!

027
фото: xtremewalls.com

 

Вие учите многу работи додека гледате како децата растат. Ќе научите да бидете подобра личност и дека вреди да се живее.

Љубовта кон децата е многу поинаква љубов. Ви се чини дека секој ден можете се повеќе да ги сакате. Додека не експлодирате. И тоа е она што го правите. Сакате колку што не сте претпоставувале дека би можеле да ги сакате.

 

028
фото: xtremewalls.com

Во овој живот не е важно како паѓаш, туку како стануваш на нозе.

Не успеав во најважните работи во животот. Не успеав во моето здравје, не успеав во мојот брак, не успеав во сè. Но, станав и продолжив.

Уживам во мојот живот. Уживам во моите години.
Уживам во моето семејство. Јас сум среќна личност.

Мир навистина постои. Тоа е во твоето срце и твојата душа.

 

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *