Силната мисла може да ве излекува од разни болести!

Како си? Размислете како да одговорите на ова прашање. Покрај вообичаените – “добро, добро …”, слушнав изјави како “Сум бил и  полошо” до “совршено добро”.

Бидејќи зборовите се мојата главна алатка, јас сум импресиониран од начинот на кој луѓето ги користат. Секој збор има свои вибрации и вели дека сте ” добри” или “здрави” , тоа е едвај најдобар начин да се изразите. Сите мисли имаат некое позитивно или негативно влијание на нас.

И уште нешто – “не е лошо” не значи “добро”, и “не сакам да бидам болен” не е еднакво на “Сакам да бидам здрав”.

Бидејќи зборовите се како облека на нашите мисли, сè што е кажано досега се однесува и на нив. Тие ни помогаат да го задржиме нашето тело и ум во форма.

Болестите може да се третираат со мисла. Мислата може да истера некоја болест од човечкиот организам.

Секој збор има одредена моќ во неа. Ако го фокусирате своето внимание на еден збор, вашиот мозок ќе се поврзе со моќта што е вложена во неа, и ќе доживеете возбуда или замор според карактерот на зборот. Постојат зборови што еднаш изговорени, едно лице не може да ги каже по втор пат. Зошто? Тие имаат штетен ефект врз човечкиот мозок. На пример, ако кажете неколку зборови: јас ќе се разболам, ќе доживеете нивна лоша акција на вашето тело и за кратко време може да се разболите.

Силната мисла може да ги лекува  болестите.

Можете да ги испратите вашите позитивни мисли, вашите топли чувства и желбите на некој со апсолутна вера без никакво двоумење и сомневање и тој ќе закрепне. Значи, за некој да биде здрав, мора да му испратиш живот. Тој ќе ја прифати вашата мисла и желба и ќе се чувствува подобро. Во овој поглед, добрите пријатели се добра здравствена ограда, а лошите пријатели секогаш носат болести и страдања.

Кога волјата ќе учествува, може да победите. Со учество на волјата, можете да бидете со часови на студ со тенка облека без да настинете. А некогаш и со најтопла облека но ако сте во депресија може да се чувствувате ладно и студено.

Речете си во себе: Јас ќе заздравам. Секогаш кога ќе ги кажете овие зборови, не се обесхрабрувајте. Останете и добијте добри резултати. Така може да се лекувате себеси и вашите пријатели.

Бидете позитивни и секогаш негувајте позитивни мисли.

Во Библијата пишува:“Веселото срце е благотворно како лек, а паднатиот дух коски суши.“ Изреки 17,22

Околу вас ќе се создаде посебна атмосфера ако знаете како да ги изговорите зборовите живот, љубезност, љубов, мудрост, извор, Христос, Дух.

Зборовите имаат голема моќ, да уништат или да лечат….. изборот е ваш!

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *