Познати животни мудрости од грчкиот филозоф Сократ!

1. Мудроста започнува во чудо.

2. Запознај се себеси.

3. Оној кој сака да го помести светот, прво треба да се помести себеси.

4. Начинот на кој може да добиете добра репутација е да се стремите да бидете онака како што сакате да изгледате.

5. Лесно може да му се прости на дете кое се плаши од темнина; вистинска трагедија во животот е кога луѓето се плашат од светлината.

6. Видете, тајната во среќата не може да се најде во барањето што повеќе, туку во развивањето на капацитетот да уживате во помалку.

7. Не е важно само живеењето, туку и правилното живеење.

8. За да се пронајдете себеси, мислете за себеси.

9. Тајната на промената е да ја фокусирате целата енергија не на борбата со старото, туку на градењето на новото.

10. Лажните зборови не се само лошо за самите себеси, туку и тие ја заразуваат душата со зло. 11. Не можам никого да научам нешто, можам само да ги натерам да размислуваат.

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *