Девојка била покриена со чиреви по целото тело. Погледнете што се случило по молитвата!

Тој и рече: »Ќерко, верата твоја те спаси! Оди во мир и биди здрава од секое зло!« (Марко 5,34).

На оваа девојка две години чиреви и го покривале целото тело. Се сомневала дека ќе остане жива поради силните болки и агонијата која ја преживувала. Во својата беспомошност сакала да умре, но родителите секојдневно ја тешеле и храбреле.

Не можела да јаде бидејќи имала чиреви во устата, а телото и било во таква состојба што никој не сакал да и го допре, дури ни лекарите.

Еден ден отишла на црква во која пасторот веднаш се помолил за неа. Излеал уље и ја помазал и барал помош од Господ во молитва.

По три дена била целосно излечена. Бог е Најгоелмиот Лекар на Светот!

новиживот.нет

 

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *