7 едноставни молитви за секој ден со кои ќе бидете посилни!

Може некогш мислиме дека тешко е да се молиш. Дека треба само да клекнеш и да поминеш подолго време на колена. Но не е така. Молитвата е разговор со Бог.

Со неа вие Му благодарите.

Со неа вие барате простување и помош од Бог.

 

Треба да се молиме за се.

Кога се молите, вашето срце му зборува на Бог и Тој ве слуша.

Еве седум молитви кои ќе ви помогнат да бидете силни секој ден.

1) Еве сум.. (Исаија 6:8)

Сите пророци во Библијата се молеле со оваа молитва за да се пријават кај Бог за служба и да го бараат Неговото присуство.

2) Ти си добар.. (Псалм 86:10)

За зајдисонцето. За насмевката на бебето. За сонцето и ѕвездите. Сите дека на Бог се прекрасни и тоа можеме слободно да го кажеме во молитва.

3) Ти благодарам. (Псалм 138:1)

Освен за храната добро е да Му благодариме за секој добар дар кој го добиваме преку денот. А добиваме многу.

4) Помогни ми. (Псалм 38:22)

Дали за малку или многу секој ден треба да побараме помош од Бог.

5) Благослови ги (Псалм 67:1)

Дали за оздравување, за помош на некој добро е да се молиме Бог да благослови некој друг и да му даде според неговата потреба.

6) Прости ми. (Псалм 38:18)

Оваа е најчеста молитва. Секој ден по нешто грешиме на другите или на Бог и секој ден треба да бараме прошка. Да се покаеме за нашите грешки или гревови и ќе имаме мирна совест и сила за нови победи.

7) Те сакам. (Јован 21:17)

Божјата љубов кон нас е многу гоелема и Тој секој ден ни го покажува тоа но добро е понекогаш и ние да Му покажеме дека Го сакаме. Љубовта треба да биде обострана.

Со овие 7 молитви секој ден ќе добиваме се повеќе сила за нови победи.

One comment

  1. Надявам се с фоторобот да успея да разкрия родителите на родителите ми , да помогна на едни душици като ги върна при белите, да накажа гнусната ромска поговорка – Да се родят жени – бити букви, безгласни , та да ги тъпчат само роми , защото все още ви е страх да жените мъже като баща ми за мангасарки , нали.Правите се на работещи, учащи , ходещи по улиците, но как пък един път не видях някой , излъган като баща ми – от този порядък.Та, какво за политиците – роми, които се снимат докато бели хора съществуват, завинаги разделени един от друг.Защо въпреки, че майка ми и баща ми са в брачен съюз , винаги се намираше мангасарка, която да иска да ги развена.Как един път баща ми повече не срещна жена като майка ми и не ви ли е срам от това

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *