Сопругата Добива Склероза, Заборава Сè Освен Нејзиниот Сопруг На 65 г.

“Вистинската љубов значи да ги знаеш недостатоците на некоја личност и покрај нив да ја сакаш уште повеќе.“

Ниеден друг пар не се познава меѓусебно подобро од 90г Harold и 89 годишната  Ruby Coleman. Назад во 2012г  тие ја прославија нивната 60 годишнина, и фотографот Меган напрви фотосесија од нив по тој повод.

На нејзиниот блог таа напиша: “Еден ден добив повик од една прекрасна дама Cindy. Таа ми објасни дека 60 годишнината на нејзините родители се наближува и дека таа сака да направи слики со нив и да ја овековечи оваа свеченост.


Facebook

Фотосесијата беше пред 5 год, но сега Ruby и Harold се исто така заедно повеќе од кога и да е. Според нивната ќерка Cindy, нивната врска се заснова на нивната верба, опстанаа заедно од нивното пријателство и заедништво… овој стар пар прави се заедно.


Facebook

Harold е пензиониран градежен инжинер а Ruby останала дома со 5 деца, и му помагала на  Harold во неговата работа.


Facebook

Во последната деценија, Ruby почна да заборава некои работи. Започна со помали работи и потоа водеше кон заборавање како да се мијат садови или да се вози… но во сето нејзино губење на меморијата, Ruby никогаш не го заборави Harold.


Facebook

Cindy и нејзините најблиски забележаа дека  Ruby почнуваа да заборава и затоа ја најмија повторно Меган да направи фотосесија.


Facebook

“Да се види нивната љубов и како останале заедно сите тие години, е нешто по кое сите копнееме,”рече Меган.


Facebook

По 65 години брак,јасно е дека Ruby и Harold се заљубени повеќе од порано.


Facebook

“Harold е истиот како што го помнам,”Меган запиша на нејзиниот нов блог од Јуни. “Тажно, деменцијата на Ruby се влошила. Таа не ме памтеше од последната фотосесија што ја правевме.”


Facebook

Но, сепак, и покрај деменцијата, Меган пишува дека Ruby се уште го препознава Harold, “можеш да го видиш тоа во нејзините очи,” напиша таа.


Facebook

Резултатот од двете фотосесии е нешто што тие го посакуваа.


Facebook

“Посебно оние со  Библијата, бидејќи така најмногу ги помнам мама и тато, пред да легнам во кревет, тие се молеа заедно,” рече нејзината ќерка, Sandy Carr.


Facebook

Овој пар заслугата за успехот на својот брак ја даваат на нивната верба.

Harold рече дека клучот за среќен и долг брак е да бидете искрени едни кон други и да правите се заедно, да останете најдобри другари.


Facebook

“Јас го возев тракторот а таа комбајнот, одевме во амбарот и ги молзевме кравите заедно , што и да беше, го правевме заедно,” рече Harold.


Facebook

Прекрасна илустрација на вистинска љубов. Се надеваме дека Harold и Ruby ќе поминат уште многу години заедно.

2 коментари

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *