Поминал 2 000 километри за да слушне како чука срцето на неговата ќерка во некој друг човек!

Оваа емотивна приказна за Bill Conner остави  многумина без здив.

Тој се одлучи на необична мисија, поточно одлучил да ја пропатува пола Америка на велосипед, само за да ги слушне откуцувањата на срцето на својата ќерка по нејзината смрт.

Snimka zaslona: YouTube
Фото: YouTube

Неговата 20 годишна ќерка Abbey умрела за време на одморот во Мексико,а нејзиното срце е донирано на  Loumonth Jack Jr., кој претрпел неколку срцеви удари.

Поради тоа Бил одлучил да отпатува на Флорида, оддалечен 2.253 километри, само за да ги слушне откуцувањата на срцето на својата ќерка.

Snimka zaslona: YouTube
Фото: YouTube

Неговото патување траело  25 дена, a емотивната средба расплака многу корисници на социјалните мрежи.

Snimka zaslona: YouTube
Фото YouTube

“Сега знам дека Аби има дел во него, нејзиното срце помогна тој да не умре. Среќен сум за него и неговото семејство и што тој преживеа и што можам повторно да го слушнам нејзиното срце.“

извор. новиживот.нет

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *