Сестрата е прв пријател и втора мајка!

Да имаш сестра е еден од најголемите благослови на овој свет. Врската помеѓу сестрите е нераскинлива, цврста и никој не може да ја раскине со надворешна сила. Еве неколку потсетувања зошто е добро да се има сестра:

  • Таа е секогаш тука за тебе

Често пати се случува да ви треба некој пријател или услуга и не можете да најдете никој токму во оној момент кога ви се најпотребни. Но таа никогаш не ве остава на цедило. Иако си има и свои проблеми за неа сте секогаш приоритет и тука  еда ви помогне.

  • Таа знае се за тебе и понатаму е со тебе

Никој не знае повеќе тајни од сопствената сестра. Ве знае кога сте најдобри но ве познава и кога сте во најлошо издание. Ве прифаќа такви какви што сте и ако може ќе ви помогне да се промените. Нема да ве остави да страдате сами. Ќе ви го покаже патот, ако може и ќе го изоди заедно со вас.

  • Таа те сака најмногу од сите

Семејната љубов е бесценета. Таа трае се до крајот на животот. Може да има подеми и падови но нема да избледне. Нема да исчезне. Таа ве врзува засекогаш

  • Таа е најдобра пријателка

Многу пријателки ќе дојдат и ќе си одат но таа останува секогаш и во добро и во зло. Нема да ве изневери. Може да се налути понекогаш. Но пак ќе се врати.

  • Таа е втора мајка

Да, таа се грижи за вас како втора мајка. Дали сте добри, дали сте здрави, дали ви треба нешто. Секогаш мисли на вас и сака да ви помогне за секоја ваша потреба. Понекогаш може и да претера но не злонамерно. Тоа е бидејќи ве сака од се срце.

 

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *