Веруваш ли дека Божјата рака стои над твојот живот?

Може досега не сме забележале како раката Божја незабележано стои над нашиот живот.

Таа ни се отварала со добри дарови. Таа нас потајно не држела кога сме имале бури во животот. Таа била со нас и додека сме биле сами и напуштени.

И тогаш Бог пред нас става страшна можност – дека својата рака може и да ја повлече од нас. Тоа на почетокот може и не се забележува многу. Меѓутоа, човекот постепено забележува дека станува лишен од сите благослови. И конечно и на крајот и на смрт бара некоја поддршка, но ја нема.

Ние често му грешиме на бог и Бог со право може да ја повлече Неговата рака од нас, но Тој во Неговата милост ни дава уште една шанса да се  вратиме кај Него, во Неговата заштита и љубов.

извор. новиживот.нет

 

 

5 коментари

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *