Сè што даваме , Тој ни го враќа стопати повеќе!

Исус не учи дека ако човек сака да го спаси својот живот, прво треба да го изгуби.Тоа е непроменливиот закон Божји. Денот осамнува по ноќта. Живот доаѓа од смртта. Пред да може растението да никне, семето мора да умре. Ако зрното пченица не падне на земјата и не умре, ќе остане само.

Ако сакате да го стекнете небото, тоа ќе ве чини овој свет. ако сакате да го спасите својот живот, морате да го изгубите, и обратно, ако го изгубите својот живот, ќе го спасите.

Кога во тоа време сакале да го следат Исус, Тој ги предупредил што значи тоа: “Лсиисците имаат јами и птиците гнезда, но Синот Човечки нема каде д аја положи главата своја“ Не им ветил углед и материјално богатство. Тој рекол: “Мојата милост ти е доволна“

Тој не ни ветил живот без проблеми, но ни дал ветување дека никогаш нема да не остави.

Многу луѓе не сакаат да го следат Бог бидејќи не сакаат да ја платат цената. Но, се што ние Му предаваме, Тој ни го враќа стократно повеќе!

Само да Му веруваме!

 

извор.  новиживот.нет

2 коментари

 1. Верувам Господи призн авам, дека си ти син на живиот Бог, кој дојде на светот да ги спасиш грешниците меѓу кој првиот сум јас! Дозволи ми денес сине Божји, да учествувам на твојата тајна вечера, зошто нема да ги предадам твоите тајни на непријат елите, и нема да ти ја дадам целувката како Јуда туку како разбојни кот ти се исповедувам!
  -Спомниме Господи кога ќе дојдеш во твоето Цар ство!
  -Спомниме Владико кога ќе дојдеш во твое то Царство!
  -Спомниме Пресветли кога ќе дојдеш во твое то Царство!
  -Господи, примањето на твоите пресвети тајни да не ми бидат за суд или осуда, туку за исцеление на душата и телото!
  -Боже биди милостив према мене грешникот!
  -Боже очистиме од моите гревови, безброј пати згрешив, Господи простими! АМИН! То

 2. Blagosloven i milosliv i presvet Isuse Hriste,
  Te pocituvam i sakam so seto moe Srce ,so seta moja Dusa i seto moe Telo zosto ti si spasitelot na site nasi Dusi.Tvoite Zakoni se Ljubov, Pravdina i Milost sto nie ja podaril na nas gresnici i so seta negova Ljubov ni ja podaril na nas i koga e Krstot toj se moll za nas ma negoviot Tatko i velel,,Ne mu ja racijaj ovaa Greska tie nezaat sto pravat,zatoa sto Covekoj e napadnat uste koga ce se rodiv pa se do negoviot kraj zosto ni damit ne e spesen deka sme kako Slugi i ne zapoveduva ne unistiva bez nie nesto protiv toa da mozeme.
  Samo sinoot Bozji Isuse Hriste ti bese toj edinec koj mubse sprotistavi i ne se vovedi vo iskusenoe i koga vo Pustinata sam ,geladen i jeden bese izdrza i ne mi se pokori na Gavolot.
  Ti se poklonuvam i vecna ce te stavam Moj Spasitelu na nasite Dusi koi milosrdo te cekavme tebe Soaditelu nas koj sobsvojot Charakter und seta svoja Milost i Ljubov go oslobodi Covekot i go dade tvojot Zivot da ponovo se rodiv i Voskresna i otide kaj tvojot Tatko Gospot koj tvojot Sin go dade samo Covekot da go spasi.Te Ljubam isuse i tvojot Tatko Gospode koj e isto Moj Tatko so seta moja Dusa ,so seta moe Srze i Seta moja Misla.
  Pomiluvaj ne nas gresnici, Prosti ni nas gresnici, koe sme gluvi i slepi i ne gi slusame i pocituvame tvoite Zakoni i postojano gi povtorubame nasite greski i pokraj toa molime za Proska i spasenie na nasite Dusi.
  Nasiot Svet e mnogu Hresen i Strasen i Neblagodaren .Sudovite na Majkata i gi odzemaat Decata, Ubijcite se settaat slobodno i nepravdina na sekoe Ecke.
  Isuse ti si rekol deka Pravdinata ce ne cino ovoj Svet samo toa e golem Pricina za mene da se boram za Pravdinata i kako Prica sto se boru za svoite Pilijna jas ce se boram za moite Deca.
  Jas ja orifativ Hristijankata Vera ne samo so Krstevanjeto tuku vo Srzeto moe e napisato imeto na mojot Spasitel na mojata Dusa Isus Hristus .Te Ljubam, Pocituvam i so Milosta kon sekoj Moj blitzen i sekoj Pitac ,siromasen Covek i so seta moja Milost ti go predavam moeto Srze koe samo tvoeto ime e napisano na nasiot Spasitel Isuse Hristos.
  Amin!

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *