17 едноставни правила за успешен наредок во животот!

17 едноставни правила за успешен напредок во ЖИВОТОТ

1. Не ширете озборувања и интриги.

2. Правете им го на луѓето тоа што сакате да ви го прават вам.

3. Имате идеја? Запишете ја.

4. Откажете се од навиката да се жалите. Никој не е заинтересиран за туѓите проблеми.

5. Не се Смејте на туѓите соништа.

6. Не се враќајте кај луѓето кои  ве предале. Тие не се менуваат.

7. Поминувајте со родителите повеќе време. Сега може да ги има, но утре можеби не…

8. Зборувајте ја вистината и нема да има потреба да запамтите ништо.

9. Научете да ги признавате грешките.

10. Доцните? Најдете начин да ги известите за тоа.

11. Намалете го до минимум гледањето на телевизија.

12. Во тешки ситуации легнете да спиете и помолете се на Бог. И не заборавајте дека “и тоа ќе помине”.

13. Дури и во сериозни расправии не навредувајте ги луѓето. Може да се помирите, но зборовите ќе се паметат долго.

14. Учтивоста е голема сила. Користете ја почесто.

15. Во почетокот на денот завршете ја најтешката и непријатна работа. Потоа нема да ве интересираат алармантни и непотребни мисли.

16. Вратете ги сите долгови.

17. Запомнете ја фразата “Продолжи напред и покрај сè”.Обидете се – помага.

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *