Чесна сестра умрела со насмевка на лицето, среќна што ќе се сретне со Господ!

Сестрата Cecili Maria од Аргентина го поминала својот краток живот во служба на Бог и ближните, велат луѓето што ја познавале.

Долго време се борела со ракот на белите дробови, но прекрасната насмевка не се симнувала од нејзиното лице. Иако и останале уште неколку дена живот, продолжила да се моли и да им помага на другите верници.

“Смрт, каде е победата твоја, Смрт, каде е осилката твоја?“ (1 Коринтјаните 15,55)

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *