За секоја олуја постои виножито, за секоја неволја постои ветување!

На секој погреб има ангел. За секоја неволја, постои ветување. За секој грешник, постои Спасител. За секој терет, постои носител на теретот. За секоја олуја, постои виножито.

Не заборавајте дека не можете да развиете карактер само со сонце. Дожд без сонце прави бара. Сонце, без дожд прави пустина, но сонцето и дождот заедно ги прави Бог.

Затоа, не бегајте од неволјите. Не кукајте во тешкотиите, немојте да приговарате на искушенијата. Можеби Bог сака во градината на вашето срце да насади некое цвеќе нa Неговата милост.

 

извор.новиживот.нет

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *