Ако Бог е извор на вашата среќа, никогаш нема да бидете тажни!

Ако Бог е вашиот најдобар Пријател, бидете сигурни – Тој никогаш нема да ве разочара!

Тој нема да ве растажи и нема да биде причина за вашата тага.

Напротив, Тој е тука да ви помогне, да ве расположи, да ве охрабри и направи среќни.

Тој сака да бидете среќни во овој живот. Затоа и ве создал, за да бидете среќни. Но во овој свет уништен од гревот владее болка и тага и неминовно е да не допре понекогаш и нас и нашите најблиски. Но ако се потпреме на Бог Тој ќе ни го зарадува срцето и ќе ни даде надеж да продолжиме понатаму во животот кон нови победи.

Свртете го погледот кон Бог и нем ада с еразочарате и полесно ќе ги надминете искушенијата и проблемите. Ќе знаете дека не сте сами и дека Бог е секогаш со вас и никогаш нема да веостави или напушти.

5 коментари

  1. Fala mu na bog.sto me motivira mojata vera da Rastevo Bog i trpenije da imam vo see Amen….sega Razberam deka zasto se Ceka i deka Bog.Isus Saka Da me Promeni Mojata Nades vo Lubov i Trpenije ….Amen Neka Bide Bozja Volja…♥️♥️♥️🙌🙌🙌🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *