2О лекции за животот од ЕДЕН 99-ГОДИШЕН дедо!

99-годишниот Енди Андерсон ги сподели своите вистини за вредносен живот, добро здравје, складна врска и долготрајна среќа. Иако не успел да отиде во колеџ, тој започнува работа во синџирот аптеките Safeway. Станал корпоративен менаџер на млечните производи за цела Америка. По една недела, откако се запознал со својата идна сопруга, се оженил за неа. Остануваат заедно цели 67 години, додека смртта не ги разделила. Имаат две свои деца и едно посвоено.

1. Секогаш одржувај го во добра форма твоето чувство за хумор.

2. Никогаш не се сметај за премногу добар, почнуваш од почеток.

3. Вежбај секој ден, дури и кога не сакаш.

4. Не троши повеќе пари отколку што заработуваш.

5. Пиј сок од портокал секој ден.

6. Љубовта на прв поглед не е мит.

7. Да имаш некаква работа е подобро од тоа да немаш никаква работа.

8. Јади, додека храната не остарела. Не ја фрлај храна.

9. Твоето семејство е највредното нешто што некогаш ќе го имаш.

10. Никогаш не се плаши да бидеш тоа што си.

11. Сите носат премногу облека. Облекувј го  она што имаш и не купувај премногу.

12. Научи да простуваш. Дури и кога е тешко.

13. Одвој пари сега и троши ги подоцна.

14. Љубовта не е секогаш лесна. Понекогаш мора да се потрудиш за неа.

15. Наоѓај по нешто комично во секоја ситуација.

16. Биди уверен дека го правиш она што го сакаш. Не плаши се да ги следиш соништата кои имаш за себе.

17. Биди разумен. Мисли за повеќето разумна одговор на секоја ситуација. Ако не си разумен, ќе паднеш.

18. Ако се соочувааш со проблеми, не одложувај го нивното решавање.

19.Пробај да не земаш се премногу сериозно.

20. Животот е дар кој треба да се отпакува. Од тебе зависи дали она што е внатре, ќе те направи среќен, или несреќен. Имаш моќ сам да одлучиш.

гнездото.бг

 

 

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *