Тајната на паметните и надарени деца е во зборовите што ги слушаат од нивните родители!

Оваа изјава ја дадоа научниците од Универзитетот во Јорк, кои велат дека деца на родители кои повеќе зборуваат со своите деца и им поставуваат различни

Read more

Сакајте го своето дете какво и да е – неталентирано, несреќно и кога ќе порасне. Радувајте се со него секој пат кога зборува, зашто детето е празник сè додека е со вас.

Јануш Корчак е познат полски воспитувач, писател, лекар и социјален работник.   Сакај го своето дете какво и да е – неталентирано, несреќно и кога

Read more