Bog se grizi za tebe

Благословен да биде човек, кој се надева во Господа, и кому Господ му е надеж

Господ зборува вака: Проклет да биде човек, кој се надева на човек и слабото тело го смета за своја мишка, и чие срце се одвратува од Господа. Зашто тој е како трње во пустината: не чувствува кога е среќата близу, ги престојува деновите во исушената пустина, во солена, ненаселена, земја.
Благословен да биде човек, кој се надева во Господа, и кому Господ му е надеж.

:: Извадок од Светото Писмо – Библијата
:: Книга: Еремија, глава 17, стихови 5-7


Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *