Не губи надеж. Не е готово додека Бог не каже дека е готово!

Не губете надеж: не е готово сè додека Бог не рече дека е готово. Колку и да изгледаат лошо работите, Тој може да ги изведе на добро. На што се надевате.. Не не надевајтево луѓето – тие ќе ве разочараат. Не се надевајте на какви било човечки решенија. Не се надевајте во парите, тој ќе ви даде пари. Парите ќе ве разочараат. Верувајте во Исус Христос и нема да изгубите надеж.

Кога работите не изгледаат најдобро
Можеби не се чувствувате најдобро. Можеби вашиот лекар ви дал лош извештај. Можеби сте изгубиле дете. Вашиот брак може да биде проблем. Може да имате зависник во семејството. Можеби вашите финансии се лоши. Кога ќе се најдете во безизлезна ситуација, ќе откриете дека Бог не ве повредил. Фактот дека работите не одат како што планирате не значи дека Бог не работи. Без разлика каква е вашата ситуација, Бог не ве напушта.

Кога на Езекија му било тешко еве како Бог му кажал…

„Така им вели Господ Саваот на овие коски:„ Еве, ќе внесам во твојот дух и ќе живееш “(Езекиел 37: 5)

Сите знаеме што се случи. Бог му рече на Езекиел дека, без оглед што направил Израел, тој го има последниот збор! Не били готово, додека Бог не каже дека е готово!

Не е готово сè додека Бог не каже дека е готово!


Следниот пат, кога ќе бидете охрабрени, славете го Бога за сè што направил во вашиот живот досега и за сè што ќе направи. Може ќе се чувствувате толку безнадежно, бидејќи ѓаволот очајно сака да ве спречи. Затоа го фалиме Бог за сè: и добро и лошо. Ѓаволот не знае што да прави со дете кое може да го пороби. Но секогаш верувајте во Бог! Тој е поголем, посилен, помоќен!

Грижете се помалку, молете се повеќе!

Ако Бог го реши твојот најголем проблем – Toj го даде Својот син да умре за твоите гревови за да ве спаси, не мислиш ли дека тој те сака доволно за да ти помогне во се? Не постои област од вашиот живот кој Бог не го интересира. Тој веќе знае што ви треба, но сепак сака да го прашате. Наместо да се грижите, молете се за сè.

Не знаеме колку време ни остануваовде на земјата, но тоа не значи дека треба да живееме без надеж. За да живеете со надеж среде криза како глобална пандемија , мора да ја смените вашата перспектива. Мора да живеете во светлината на вечноста.

Еден ден, кога ќе го сретнете Исус на небото, ќе завршат сите ваши болки, болести, грижи, таги, завршетоци. Еве што пишува Библијата:

„И тој ќе ги избрише нивните очи и очи, и нема да има повеќе смрт, повеќе тага, нема повеќе болка, првото помина“. (Откровение 21: 4)

Не знаеме што носи иднината, но знаеме Кој ја носи иднината. Нека те исполни Неговиот мир! Многумина ќе ви кажат дека благословите доаѓаат по најтемните бури. Држете се уште малку, верувајќи во вашиот Бог!

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *