Исусе, нашите срца се отворени! Влези и никогаш повеќе не излегувај ❤

О, Исусе, Господи наш, нашите срца се отворени: влези и никогаш повеќе не излегувај. Радувај не со еден поглед на твојата неискажлива убавина.

Со зборови не може да се објасни Христовата љубов се додека Исус сам не му прозбори на нашето срце. Било каков опис не е доволен се додека Светиот Дух не го исполни со живот и сила, се додека Емануел не го објави во нас, душата тоа не може да го види.

Ако сакате да видите сонце- зар ќе запалите сијалица за да ја видите свотласта на денот? Не, мудриот човек знае дека сонцето само се покажува и дека само во него ја гледаме големата Светлина.

Така е и со Христос.

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *