Само Исус може да ја исполни празнината во нашите срца ❤💛💜

Да се ​​запознаеш со Бог е единственото нешто што може да го угаси копнежот на твојата душа. Исус Христос рече: „Јас сум леб на животот. Оној што ќе дојде кај мене нема да биде гладен; оној што верува во мене, никогаш нема да биде жеден “. Сè додека не го познаваме Бога, ќе живееме гладни и жедни. Ние се обидуваме да ја изгаснеме нашата глад и жед со „пиење“ и „јадење“ разни работи, но без успех.

Corrie Ten Boom дури и во нацистичкиот затворски камп знаела дека Бог е сосем доволен за неа: „Основата на нашата среќа е да знаеме дека сме скриени во Христа со Бога. Можеме да веруваме во Божјата љeубов – во нашиот спасител, кој е посилен од најтемниот мрак “.

Кога го игнорираме Бога, обично бараме исполнување во други работи, но повторно никогаш не сме задоволни. Сè повеќе „јадеме“ и „пиеме“ со погрешно верување дека ова е решението за нашиот проблем, но никогаш не сме целосно задоволни.

Нашата најголема желба е да го познаваме Бога, да имаме врска со Бога. Зошто? Затоа што сме создадени на тој начин.

One comment

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *