Кога не можеш повеќе да се бориш, почни да се молиш на Бог и Тој ќе се избори за тебе!

Секој ден е борба. Бог за секој ден ти дава нова сила и нова надеж. Но има денови кога чувствуваш како да немаш повеќе сила…како да не можеш повеќе да се бориш…Губиш смисла и желба да с ебориш..Тоа емоментот кога Бог чека да се потпреш на Него…да предадеш на Него сите битки и сите грижи. И верувај во НЕго. Тој нема изгубено ниту една битка. Се што треба да направиш е да се молиш, да веруваш и да предадеш на Него….Боог не ги изневерува своите деца кои веруваат во Него…Не ги остава сами во борбата…Тој оди пред нив и се бори за нив…само треба Тој да биде наш Водач….

One comment

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *