Издржав низ сите бури и ова ќе помине! 🙏

Понекогаш, само треба да ја наведнеш главата, да се помолиш и ќе помине бурата.

“Верата го прави невозможното… Колку е голема силата на верата! Ако постои сомнеж од срцето и ако не се верува дека таму е странец, она што го бараме од Бога сигурно ќе се случи. Молитвата ја зајакнува верата во Бога. Само Бог може да ги преместува планините, но верата и молитвата го придвижуваат Бога “.

Кога поминуваме редовно време низ Библијата и трудољубиво сме посветени на молитва, ниеден напад не може да застане против нашите умови и можеме да се спротивставиме на искушенијата. – Адам Компстон

Молитвите се лични. Ниту една трета страна не може да го изрази она што е на вашето срце или да напише на вашиот уникатен јазик или дијалект…

Ако минувате низ тешки периоди, продолжете да му верувате на Бог. Тој знае како да ве благослови на неочекувани начини!

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *