За утре нема гаранција – затоа живејте денес!

Холивудскиот актер Кијaну Ривс неодамна сподели важна животна лекција со корисниците на Фејсбук

„Дали ги гледате овие луѓе зад мене? Тие брзаат на работа и не обрнуваат внимание на ништо. Понекогаш се фаќаме во ритамот на секојдневниот живот и забораваме да застанеме и да издвојуваме време да уживаме во животот. Тоа е како да сме зомби.

Подигнете ги очите и извадете ги слушалките од ушите. Кажете „здраво“ на некој што го гледате и прегрнете некој што изгледа депресивно. Помогнете некому. Треба да се живее секој ден како да е последен.

Она што луѓето не го знаат за мене е тоа што страдав од депресија пред неколку години. Никогаш не сум спомнал на никого. Морав да се справам со тоа на свој начин.

Личноста која ме лиши од среќа бев јас самиот. Секој ден е скапоцен, па ајде така да се однесуваме кон него. Утре не е загарантирано, па – живеј денес! “, Напиша Кијана Ривс

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *