Ќе имате мир кога ќе оставите сé во Божји раце.Амин!

Потоа се крена и го прекорил ветрот и му рече на морето: Мир нека биде! И, ветерот престана и имаше голем спокој. – Марк 4:39

Кога Господ е со нас, можеме да почиваме во Неговата грижа. Тој ја смирува нашата бура и Тој се грижи за сите наши потреби. Треба да имаме силна верба во Него за да знаеме дека Тој ќе нè носи низ невремето. Само Тој може да ги смири невремето и да нè излее со мир. Тој е Бог пред сè . Тој е нашиот мир. Нашиот водич. Нашиот праведник. Нашиот крал. Нашиот Семоќен. Што може да ни направи човек? Ништо! Нашиот фокус мора да биде Христос. Кога ќе се појави лошо невреме во светот, ние мора да продолжиме да ги свртуваме очите кон Исус со тоа што ќе го прочитаме словото Божјо и ќе им бидеме послушни. Бидете редовни во читањето на Библијата, тоа е животот. Ќе ве лекува додека останувате во него и ќе живеете според зборот. Не смеете да се грижите кога злобните одат убаво. Да истраеме Господ ќе не одржи. Молете се за оние што ве прогонуваат. Не се одмаздувајте, нека Господ се грижи за сите оние што ве мачат. Дозволете му на Господ да преземе водство во вашето срце и дома. Нека Неговиот дух живее во вас. Нека се види Христос во вас. Нека Христос биде центар на целото твое битие. Само Господ ни дава мир. АМИН. Се молам да имате благословен и мирен ден.

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *