Луѓето кои имаат добар живот немаат потреба да го покажуваат на Фејсбук!


Ако сте навистина среќни во вашата врска, тоа не мора да биде на социјалните медиуми


Можеби, опсесивната потреба за потврда преку Интернет е дел од надградбите во ерата на социјалните медиуми.Во минатото кога вашата баба го чекала својот џентлмен покрај реката не требаше да се фотографира со селфи и да го објави тоа на Фејсбук пред да се чувствува како нешто официјално да се случува меѓу нив – добро, немаше Фејсбук . Работите се променија од оние денови кога користевте слика од вас и вашиот партнер како спомен. Тогаш луѓето се чинеа посреќни.

Денес, ако не ги покажувате редовно на социјалните мрежи, ќе бидете виновни за избегнување на посветеноста и тоа може да предизвика затегнување на вашата врска. Вие исто така може да бидете обвинети дека не сте горди на вашиот партнер.

Повеќето луѓе би рекле дека нема ништо лошо со споделување детали за нивната врска преку Интернет. Ние сме во ерата на Инстаграм, Snapchat, Твитер, Фејсбук и статус на WhatsApp. Животот на многу луѓе се врти околу ажурирањето на профилите на социјалните мрежи…

Не ви треба одобрување преку Интернет за да бидете среќни


Илјадници луѓе кои се зависници од социјалните медиуми страдаат од блага до тешка депресија и социјална вознемиреност [1]. Кога поминувате многу време на сурфање на Инстаграм и следите навидум егзотични животи на други луѓе, ризикувате да паднете депресија. Вие би можеле да завршите да живеете живот што не можете да си го дозволите и да останете во врска што навистина не сакате да ги импресионирате своите следбеници на Интернет.

Вашата врска не е современ романтичен филм. Луѓето кои се навистина среќни во своите врски не се грижат дали се на социјална мрежа. Најважно е што тие поминуваат онолку време колку што можат заедно, споделувајќи ги меѓусебните животи и созреваат заедно. Парот би можел да има совршен живот на социјалните медиуми и да биде многу нефункционален во реалниот живот. За некои луѓе, совршен виртуелен живот е сè – илјадници луѓе не можат да видат како изгледа вистинската авантура.

Вистинската среќа доаѓа од тоа што сте заедно Не треба да с е грижите дали вашиот партнер поставил слики на интернет. Треба да бидете повеќе загрижени дека двајцата не сте се виделе едни со други за некое време. Вашата среќа треба да потекнува од вашите разговори во реалниот живот и поминато време со друштвото. Разговарајте за вашиот ден, цели, соништа и аспирации. Слушајте го вашиот партнер и базирајте се на неговата љубов и внимание. Кога не излегувате на пат да добиете идеални слики за Instagram, повеќе ќе обрнете внимание на работите што се важни. Вие не должите доказ за следбеници на интернет дека сте навистина среќни. Не ви треба валидација или одобрение од никого за да ја направите вашата врска официјална. Повеќето парови на Интернет имаат само илузија на среќа што напредува во виртуелниот простор. Во реалниот свет, обично им е тешко да одржуваат интимен разговор.









Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *