Доброто ќе го надвладее злото – не губете надеж!

Злото кое расипува и уништува е претставено со боцки и трн, со плевел и троскот. Во птицата што пее и цветот кој се отвора, во дождот и сјајот на сонцето, во летното ветре и нежната роса, во десетици илјади нешта во природата, од дабот во шумата до темјанушката што цути при неговиот корен, се гледа љубов која обновува.

И природата се уште ни зборува за Божјата добрина.

“Зошто Јас ги знам своите замисли, за тоа што имам намера со вас – зборува Господ – замисли за мир, а не за несреќи.“ (Еремија 29,11)

Небесата ја објавуваат славата Негова и Земјата е полна од Неговите блага.

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *