28 дневен предизвик за рамен и цврст стомак само со една вежба !

Дали некогаш сте слушнале за вежбата “plank“ ? Најверојатно сте слушнале! Тоа е една од најефикасните вежби  која делува на сите групи на мускулина телото. Најмногу ги зајакнува рамењата да станат силни и фит. Ние ве предизвикуваме на план предизвик. Дали сте подготвени?

Самиот предизвик трае 28 дена.  Можеби ви изгледа како долг период но во нив имате пауза на секои 5 дена. За време на вежбањето потребно е д ајазголемувате количината на време поминато на оваа планк вежба. Па да започнеме!

Ден 1-3: 20 секунди

Ден 4: 30 секунди

Ден 5: 40 секунди

Ден 7-8: 45 секунди

Ден 9-11: 60 секунди

Ден 12: 90 секунди

Ден 14-16: 90 секунди

Ден 16-18: 150 секунди

Ден 20-23: 150 секунди

Ден 23-24: 180 секунди

Ден 26-27: 240 секунди

Ден 28: Додека не паднете

За постигнување подобар предизвик, можете да направете повеќе варијанти од оваа вежба.. Но и да одберете класична варијанта, сепак ќе постигнете добри резултати!

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *