Зошто љубовта си заминува од вашиот брак?

“Жената треба да оди покрај мажот. И да го поддржува. И да не дозволува лоша мисла да се кажува за него. Да биде поддршка на мажот. Не на пријателките. Не на роднините, туку на мажот.

И мажот со жената. Не со мајка си. Не со пријателите. Туку со жената. Да ја чува и почитува. Да го носи нејзиниот товар. да не ја кара и расплакува, туку да предизвика насмевка кај неа.

Маж – жена. Тоа е првата и најважната врска. Таа раѓа живот. Создава дом.

Потоа велите: “Нема љубов!“ Има љубов, но вие не ја разбирате. И таа си заминува…Оди кај некој друг. Кај некој што ја разбира и цени…“

Автор: Ѓоко Росиќ

 

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *