МУДРИ МИСЛИ ОД МАЈА АНГЕЛОУ

Маја Ангелоу е американска поетеса и заначајна личност од американското движење за човекови права. Во 2001 година е прогласена за една од 30-те најмоќни жени во САД.

„Ако нешто не ви се допаѓа променете го, ако не можете да го промените, променете го својот став.“

„Ако во вас живее само една насмевка, подарете ја на оној кој највеќе го сакате.“

„Огорченоста е како рак, го јаде домаќинот, но, бесот е како оган, пустоши се пред себе.“

„Научив дека луѓето ќе заборават што си кажал, ќе заборават што си направил, но никогаш нема да заборават како се почувствувале заради тебе.“

„Нема поголема агонија, од носењето во себе на недокажана приказна.“

„Ништо нема да функционира, ако ти не функционираш соодветно.“

„Детскиот талент да се издржи, потекнува од нивното непознавање на алтернативите.“ „Копнежот по домот, живее во секој од нас.“

„Во животот може да наидеме на многу порази, но никогаш не смееме да бидеме поразени.“

„За секое големо достигнување, потребно е време.“

„Љубовта е како вирус, може да му се случи секому, во секое време.“

Подготвил: Кристина Вељаноска
Преземено:Факултети.мк

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *