Разликите помеѓу добриот и мудриот родител преку 10 илустрации!

1.Добриот родител го учи детето да биде самоуверено. Мудриот родител го учи детето да биде самостојно.

Фотографија на Aleksandra Goran Metodievi.

2. Добриот додител го учи детето да не се сретнува со потешкотии. Мудриот родител го учи да не се откажува.

Фотографија на Aleksandra Goran Metodievi.

3.Добриот родител не го остава детето без надзор. Мудриот родител има доверба во него и умее да му даде одговорности.

Фотографија на Aleksandra Goran Metodievi.

4.Добриот родител се држи до беспрекорна чистота. Мудриот родител знае дека детето се учи и неколку флеки не се ништо страшно.

Фотографија на Aleksandra Goran Metodievi.

5.Добриот родител не му допушта на детето да прави грешки. Мудриот родител го остава детето да се учи и да згреши.

Фотографија на Aleksandra Goran Metodievi.

6.Добриот родител бара послушност. Мудриот родител знае како да мотивира.

7.Добриот родител бара начин да постигне потчинетост. Мудриот родител бара начин да постигне соработка.

8. Добриот родител му помага на детето. Мудриот родител му помага на детето да се справи само.

9.Добриот родител бара од детето да ги почитува другите. Мудриот родител го учи детето да ги учи другите преку личен пример.

10. Добриот родител си го сака детето. Мудриот родител бара начин да ја изрази својата љубов и грижа секој ден!

Фотографија на Aleksandra Goran Metodievi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *