Само Бог може да ве заштити од неволјите!

Како што сакаш детето да знае дека е создадено од тебе и сакаш да знае дека само ти можеш да го заштитиш од неволјите, така и Бог сака да знаеш дека само Тој може да те заштити од неволјите и дека само Тој може да ти го каже она што ти треба, гатачките не се вистинските луѓе што треба да ти ја кажат иднината туку твојот брат кој има дарба и кој а добил од Бог. За тоа Бог ги создал законите и заповедите за да знаеш од каде потекнуваш и кој ти е родител, како на пример како што во секоја куќа има правилник кој е поставен од родителтие и каде и да одиш тој правилник е во тебе бидејќи поголемиот дел од животот се сведува на законот што ти е даден, затоа некој кога се префлува од хрисјанин во сатанист му е потешко бидејќи законот кој што го знае неможе лесно да го отфоле. Па според ова сакам да ви потенцирам дека ние сме во нечија куќа – планетата земја, куќа на Бог кој тој а создал и си поставил негови правила, но правила за доброто на сите и да има ред кој ќе го слика духот на Бог врз нас преку законите, еден од тие закони е да не веруваме во други Богови освен во НЕБЕСНИОТ тоа ни кажува не само за идолството туку и ни потенцира кој не создал, како што не сакаш твоето дете да го прави спротивно од тоа што е и што те гнаси како на пример хомоскексуалноста и другите гнасотии. Така и Бог се гнаси од хулењето бидејќи детето сака да му ја возврати љубовта која му е дадена многу е едноставно сакај го Бог и тој ќе ти даде се она што ти треба дури и ПОВЕЌЕ ЗА БОГ СИТЕ СМЕ ДЕЦА НЕ ГО ЛУТИТЕ СВОЈОТ ТАТКО БИДЕЈЌИ Е ЕДЕН САКАЈТЕ ГО СО СРЦЕ И СО ДУША БИДЕЈЌИ Е МНОГУ МИЛ! ЗАКОНИТЕ НА БОГ СЕ СОСТАВЕНИ СПРОТИВНИ ОД ОНИЕ ШТО СЕ НА НЕПРИЈАТЕЛОТ САМО НИЕ И НАШИОТ ДУХ МОЖЕМЕ ДА ИЗБЕРЕМЕ ПОМЕЃУ ВЕЧНАТА СМРТ И ВЕЧНИОТ ЖИВОТ

 

Dobriot starec

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *