Добрите Луѓе Не Умираат, Тие Продолжуваат Да Живеат Во Нашите Срца!

„Верувам во Бога и единствено него можам да му се заблагодарам за дарот кој го имам, затоа што ова што го правам го сметам за мисија која Тој ја извршува преку мене. Јас сум само марионета.“ – Тоше Проески

Тоше Проески со својот краток и благословен живот ја исполни својата мисија:

  • знаеше да сака, тоа ни го кажуваше, покажуваше и не учеше и ние да сакаме.
  • веруваше во Бог, ја покажуваше својата верба и не учеше дека и ние треба да веруваме во Бог
  • имаше хумано срце кое помагаше на сите, на сите болни дечиња, возрасни, тој од срце и несебично даваше се што имаше за да помогне и се трудеше да го промени светот
  • водеше живот во несебична добрина, со искрени мисли и детска наивност како што Бог бара сите да имаме
  • го сакаше Бог и луѓето, со што ги почитуваше десетте Божји заповеди и ни покажа дека тоа е тајната на животот – да сакаш и да бидеш сакан!!!

Image result for tose proeski faith wallpaper

„Мене ми е незамисливо дека некој кој може да им помогне на оние кои имаат малку или немаат ништо, ги затвора очите и не им подава рака.“ – Тоше Проески

 

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *