Сè што правите зад грбот на луѓето, го правите пред очите на Бог!

Учителот го пофалил својот омилен ученик пред другите ученици дека е подобар од нив и поумен, учениците почначе да му љубоморат на миленикот и го прашале зошто тој учителе? Учителот им ги знаел срцата па им рекол да фатат сите по една птица и да ги убијат на скришно место без никој дс не ги види, учениците така и направиле.

По некое време му ги донесиле птиците на учителот мртви, а миленикот не ја убил птицата. Учителот го прашал зошто не ја убил.

Ученикот одговорил: неможев учителе каде и да се скријам каде и да одам Бог ме гледаше.

Автор: Добриот Старец

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *