Кога имаш ќерка ја имаш најдобрата пријателка!

Да ти си мојата најдобра пријателка, но најпрво знај дека сум твојата мајка. Првенствено треба уште многу работи да те научам за да станеме добри пријателки. Мора да ја стекнеш мојата доверба и јас твојата за да можеме да се доверуваме една на друга кога ќе пораснеш. Знаеш ли колку многу те посакував, ти си мојата прва среќа. Уште како мала ти ветив дека се ќе правиме, а и допрва треба,  допрва стануваш мамина девојка, дури сега најмногу ти требам дури и повеќе отколку кога беше помала. И ти ветувам дека ќе бидам тука се додека дишам.  Но вети ми дека секогаш ќе ме гледаш како другарка и дека секој пат кога ќе имаш некој проблем јас ќе знам за тоа? Вети ми! И запомни принцезо моја единствена и најгоелма пријателска сум ти јас! Твојата мајка! 

 

Те родив да бидеш убава и дотерана, но запомни, дека можеш да ставаш колку сакаш шминка на твоето убаво лице, но ако душата не ти е убава, шминката не помага. Запамти дека секогаш треба да бидеш најубава одвнатре бидејќи таму лежи сета убавина и само така ќе можеш да зрачиш. Твојата мајка тоа го научи, ќе те научам и тебе.

Image result for mother daughter

 

Уживање : Уф понекогаш заборавам што е тоа ? Но секогаш наоѓам време за тебе и твоето братче . Животот се живее многу брзо . Погледни и сама си веќе голема а јас не ни трепнав а тебе веќе те фатл пубертетот? Не грижи се ќе си имаме ние уште многу вакви денови ?

Image result for mother daughter

Вежби : Хм, зошто и е на мама теретана кога ве имам вас ? Вие сте мојата сила , енергија и вие сте виновниците за мојата витка линија ? Но ги имаме овие денови и ќе ги имаме уште ако сакаш ?

Related image

 

Ова ни е омилениот дел зар не , природа, трева, сонце . Тоа е храна за твојата мама . Тука се полни мојата енергија и јас сум подготвена за денот со вас  ?

Резултат слика за ilustracija mame i ćerke

Ти го пишувам ова бидејќи ти не си веќе моето мало бебе, тука моја принцеза, моја убавица, засекогаш моја пријателка ?

автор Sonja Milekić 

извор. devetmeseci.net

foto : facebook

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *