10 причини зошто помалата сестра е најголем благослов!

Пред се бидејќи таа е ваше прво рамо за плачење кога не можете сами и ваша прва пријателка!

Некои врски едноставно се нераскинливи, такви се по природа.

Таа е личност за која најмногу се грижите, и која понекогаш најмногу ве нервира. Таа понекогаш лошо се однесува, но и ве држи под контрола. Вие сте тука од нејзиниот прв ден од животот и таа засекогаш го промени вашиот живот.

Да, таа е вашата помлада сестра и има многу причини зошто таа е најдоброто нешто што ви се случило.

Related image

Таа сака да бидете подобра личност

Таа е вашата помала сестра и сака да порасне во добра и почитувана личност, што значи дека и вие мора да бидете такви за да има на кој да се угледа. Таа ви дава причина да бидете подобри.

Вие сте нејзина прв пријателка, а таа врска тешко се раскинува

Од првиот ден кога се роди, беше како прилепена за вас.Бевте нејзина прва пријателка уште пред да запознае некој друг, и тоа го прави вашиот однос неверојатно силен.

Таа ве прави зрели

Се чувствуавте некако мајчински кога е во прашање вашата помала сестра. Вашиот инстинкт секогаш ќе ја штити, и ќе созреете пред да направите што било друго.

Поради неа секогаш ќе бидете млади

Иако сакате да бидете нејзин повозрасен пример, таа секогаш ќе ви биде потсетник дека секогаш ќе ви треба повеќе забава и опуштање. Таа исто така има поразвиено чувство за стил отколку вие на нејзини години и затоа обратете внимание.

Image result for sisterswallpaper

Вашите најдобри пријатели ја познаваат скоро колку и вие, па и тие ја сакаат

Вие сте биле нејзина прва најдобра пријателка, но и вашите пријатели ја запознале отприлика во исто време. Знаете дека имате сјајна сестра кога ќе видите како вашите пријателки кога ќе ја видат одма ја гушкаат.

Таа ги подржува вашите одлуки

Тоа не значи дека секогаш ќе се сложува со нив, но како ваша помала сестра ќе ви верува дека ќе ја направите најдобрата работа.

Секогаш ќе ви помага

Таа може нема доволно животно искуство како вас, но понекогаш може да делува во ваша корист. таа не направила толку грешки како вас, но тоа може да  значи дека не се плаши да ризикува и дека ќе ве поттикнува да донесете јаки одлуки.

Image result for sisters hug  hd

Далечината нема да ви биде проблем

Може да одите на подолг период некаде, и може нема да разговарате толку често, меѓутоа меѓу вас ништо нема да се промени.

Поради неа давате подобри совети и добро внимавате на луѓето

Вашата сестра секогаш ќе доаѓа кај вас по совет и вие секогаш ќе бидете подготвени да и го дадете. Ова искуство ќе ви помогне да го правите истото и со пријателите.

Таа е константа во вашиот променлив живот

Луѓето ќе доаѓаат и ќе си заминуваат од вашиот живот, но вашата сестра не оди никаде. Таа ќе остане ваша најдобра пријателка и ваш најголем благослов.

 

espreso.rs

One comment

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *