Еве како најдобро да ги отстраните сите негативни мисли!

На сите наши негативни мисли,

Бог има позитивни одговори

Ти велиш: „Тоа не е возможно!“                                                                                                                     Бог вели: „Она што за луѓето не е можно, за Бога е можно“ (Лк. 18,27).
Ти велиш: „Премногу сум изморен.“                                                                                                       Бог вели: „Јас ќе ве одморам“ (Мт. 18,27).
Ти велиш: „Никој не ме љуби.“                                                                                                                        Бог вели: „Јас љубам“ (Јн. 3,16; 1,4).
Ти велиш: „Никако не можам да тргнам напред.“
Бог вели: „Доволна ти е Благодатта од Мене“ (2 Кор. 12,9).
Ти велиш: „Не разбирам што ми се случува.“
Бог вели: „Јас ќе управувам со твојот чекор“ (Пс. 3,4-5).
Ти велиш: „Не го можам јас тоа.“
Бог вели: „Ти сѐ можеш“ (Фил. 4,13).
Ти велиш: „Не сум способен.“
Бог вели: „Јас сум способен“ (Мт. 18,27).
Ти велиш: „Нема да излезе тоа на добро кај мене.“
Бог вели: „Знаеме дека оние кои Го љубат Бога, сѐ на добро им излегува“ (Мт. 18,27).                    Ти велиш: „Не можам да си простам на себеси.“
Бог вели: „Јас ти простувам“ (1 Јн. 1,9; Рим. 8,1).
Ти велиш: „Не можам да излезам на крај со ова.“
Бог вели: „А Бог ќе ја исполни секоја ваша потреба“ (Фил. 4,19).                                                      Ти велиш: „Се плашам.“                                                                                                                              Бог вели: „Оти, нам Бог ни даде дух на плашливост…“ (2 Тим. 1,7).
Ти велиш: „Постојано сум загрижен и разочаран.“
Бог вели: „Сите свои грижи положете ги на Мене, зашто Јас се грижам за вас“ (1 Пт. 5,7).             Ти велиш: „Немам доволно време.“
Бог вели: „Јас секому му ја давам мерата на времето“ (Рим. 12,3).
Ти велиш: „Не сум доволно умен.“                                                                                                                Бог вели: „Јас ти давам мудрост“ (1 Кор. 1,30).                                                                                           Ти велиш: „Се чувствувам осамено.“
Бог вели: „Јас нема да те напуштам никогаш“ (Евр. 13,5)

One comment

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *